SIS ACOTACIONS POSTELECTORALS

  1. Cromofòbia groga

   La Junta Electoral Central (JEC) s’ha lluït acontentant el bloc del 155 i els seus atlàters i corifeus fins el punt de perdre la vergonya. De primer, fent retirar els llaços i tot el que fos groc de les façanes dels edificis públics. Després, fent despenjar-ne solucions alternatives i qualsevol altra manera que expressés la disconformitat amb un empresonament arbitrari i fora de tot sentit democràtic com és l’empresonament ‘preventiu’ per raons polítiques. Més, encara, davant del cas de l’empresonament també ‘preventiu’ de Sandro Rossell. ¿Qui retornarà li els dies de vida mancats de llibertat, qui pagarà per aquesta error, a qui es demanaran responsabilitats, i qui pot aturar la davallada galopant del descrèdit de l’estament judicial? Arrencant llaços i pancartes no s’amaga la realitat.

  1. Votació en groc

   Sí, vaig votar en groc. I m’alegro que ERC hagi guanyat les eleccions al Congrés de l’Estat espanyol. Però com a tantes altres persones que hem reclamat unitat i se’ns ha fet cas omís amb justificacions que al capdavall depenen de variants com vots emesos, tant per cent de participació, etcètera, m’hauria agradat poder votar una, o alguna llista unitària. Com a estratègia. Almenys, per al Senat. I no. Afegim-hi la pèrdua de pes, o el decantament, o totes dues coses, de les entitats sobiranistes. La voluntat de trencar la unitat en totes les convocatòries electorals s’ha fet palesa a les d’Espanya, Europa i els municipis. Continuarà.

  2. Maneres d’unitat.

   Els partidaris de llistes separades argumenten que amb la separació s’hi guanya. A la vista dels darrers estudis dels resultats electorals de diumenge passat veig que aquest és un dels dogmes que ha caigut. Aquesta és una primera reflexió. La segona: sobre la unitat d’estratègies. Em sembla més que una ingenuïtat pensar que, vistos els resultats d’aquest posicionament al Parlament de Catalunya, i al mateix Govern, per no dir en altres àmbits més propers, on la unitat estratègica ha brillat per la seva absència (recorden què va passar, el 30 de gener de 2018, per exemple?) em sembla una ingenuïtat pensar que ara sí que s’establiran unitats estratègiques. Aviat ho sabrem.

  1. Parc Juràssic, I.  

   Constatar que, després dels avenços tecnològics en l’administració pública on, per exemple, pots consultar des de casa la teva situació laboral respecte la Seguretat social, o la teva relació amb Hisenda, l’estructura electoral encara es fia del tot al paper i al bolígraf és com tornar al parc juràssic de l’administració pública espanyola de 1977. I això que la bona voluntat dels membres de les meses electorals ha quedat més que demostrada després de quaranta dos anys. 

 1.  Parc Juràssic, II. Sabent, com els mitjans (alguns, no tots) s’han ocupat de fer saber,  que la major part d’electors residents fora de l’Estat espanyol encara té garantit el dret de vot o, que per fer-ho i assegurar-ser’n, ha de demanar vacances a la feina i venir personalment, em sembla el retorn als neandertals. Després d’haver informatitzat hisenda, la policia, fins i tot els jutjats – els últims del furgó de cua, per ara, – ¿volen dir que no caldria posar-se les piles per facilitar la feina, si més no, als primers que l’han de fer al llarg de tot un dia, i als que tenen tot el dret de vot visquin on visquin? Si en té de feina, la JEC, si vol fer la que ha de fer…
 1. La cirereta.  No em refereixo a la tonada que ara mateix m’he baixat des de l’Escola de Grallers de Sitges per alegrar-me el migdia (un toc de gralla pel maig és una alegria…) sinó al vet de la JEC per al President Puigdemont i els consellers Comín i Ponsati. Contra tota pràctica democràtica i a favor dels de sempre. I ho pregonen amb premeditació i alevosia l’endemà de les eleccions, no hagués estat el cas de… En fi, sobren qualificatius. A hores d’ara aquest serial encara no s’ha acabat però jo he signat totes les reivindicacions a favor del President Puigdemont que he tingut a l’abast. Pensant en groc…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s